Клоп во проблеми, Александер Арнолд се соочува со подолга пауза од терените!

Клоп во проблеми, Александер Арнолд се соочува со подолга пауза од терените!

Дефанзивецот на Ливерпул, Александер Арнолд се соочува со подолга пауза од терените откако ја обновил старата повреда.

Англискиот дефазинвец имаше тежок меч против Брајтон во победата со 0:1 нагости, но сега Клоп се соочува со тоа да го загуби Арнолд на 4-5 недели, поради тоа што ќе мора да замине на операција.

Тој веројатно и скоро извесно нема да може да игра на следните мечеви, кои за Ливерпул ќе бидат од исклучително значење, но Клоп има план Б за таа позиција.

Џејмс Милнер и Фабињо би требало соодветно да одговараат на критичната позиција по отсуството на Арнолд.