Кание Вест стана дел од милијардерите

Кание Вест стана дел од милијардерите

Кaние Вест знае како да заработи пари.

Не само од својата музика! Империјата на раперот базирана на линијата патики Yeezy, која беше формирана во соработка со Adidas е проценета на милијарда и пол долари, пишува Forbes, на чија последна корица е застанат тој.

Само во минатата година, Вест заработил околу 150 милиони долари од бизнисот со чевли. Излегува дека пејачот е прилично пресметлив бизнисмен. Во 2013 година, тој ја префрлил својата линија од Најк до Адидас и успеал да добие 15% за секое купување, плус дополнителна плата за неговите маркетинг активности. За споредба, Мајкл Џордан само собира 5 проценти од неговата Air Jordan линија, со која заработува околу 3 милијарди.

Kaние често ги опишува неговите патики како чевли на Lamborghini. Самиот тој отсекогаш бил во модната област не само со чевли, туку и спорадично со колекции. Беше кажано дека од време на време се консултирал со својата сакана како да се облекува. Бизнисот на Запад претрпе драматичен пресврт.

Во 2016 година, ѕвездата побара Марк Цукерберг да инвестира една милијарда долари во неговите бизнис идеи за кои тврди дека се во долг од 56 милиони долари. Создавачот на Фејсбук одби. Тоа не го исплаши Кание и тој сепак се стегна и успеа не само да го врати долгот, но и да добиенад милијарда.