Како Вил Смит се пошегува со падот на Инстаграм?!

Како Вил Смит се пошегува со падот на Инстаграм?!

Целосниот колапс на Фејсбук, Инстаграм и Ватсап вчера предизвика реакции кај нивните бројни корисници, меѓу кои и актерот Вил Смит.

Откако сфатил дека Инстаграм проработел по неколкучасовната блокада, тој снимил видео од својата реакција:

View this post on Instagram

Instagram: Back online. ⁣ ⁣ Me:

A post shared by Will Smith (@willsmith) on

Неговата снимка е прегледана над 6 милиони пати, а истата собрала повеќе од 1 милион лајкови.

За потсетување, на Фејсбук вчера со часови не беше возможно да се објавува, а на Инстаграм доаѓаше до проблеми со ажурирањето, но и испраќањето пораки, токму како и на Месинџер. Ватсап јавуваше проблеми кај сите кои пробуваа да испратат медиумски запис односно фотографија или снимка.

За таа цел, многумина на Твитер добро се забавуваа на сметка на присилното враќање во времето кога не постоеја овие социјални мрежи: