Како реагираме на луѓето со прекумерна тежина?

Како реагираме на луѓето со прекумерна тежина?

Кога фотографката Хејли Морис-Кафееро одлучи да се фотографира себеси во средина која предиспонира за таа да се чувствува непријатно, не очекуваше да излезе со уште еден проект со којшто  се здоби со светска слава. “Wait Watchers” е социјален експеримент во форма на серија фотографии собрани во една книга, која документира како минувачите реагираат на луѓе со прекумерна тежина, кои ги гледаат на улица.