Како изгледа најмалиот автомобил на светот ?

Како изгледа најмалиот автомобил на светот ?

Британскиот производител Peel уште во 60-те години од минатиот век ги изработувал едни од најмалите автомобили во светот,како да ја предвидел сегашната гужва и огромниот паркинг проблем. Токму така сега еден од преживеаните примероци наскоро ќе биде понуден за продажба.

Пасионираните гледачи на стариот серијал на Top Gear сигурно се сеќаваат на една урнебесна епизода во која Џереми Кларксон го вози најмалиот автомобил во светот, моделот Peel P50.

Сепак, овој модел не е единствениот кој излегол од работилницата на компанијата Peel, чие седиште било на познатиот остров Ман, познат по своите авто и мото трки.

Потоа следел уште еден минијатурен модел наречен Trident.