Како Apple Watch им помогнал на луѓето

Како Apple Watch им помогнал на луѓето

На лансирањето на iPhone , Apple презентираше видео во движење со корисници од реалниот живот, во чии животи има влијание Apple Watch. Главниот извршен директор на компанијата, Тим Кук, рече на сцената дека секој ден слуша од корисниците кои велат дека карактеристиките за мониторирање на срцевиот ритам им го спаси животот или животот на нивните најблиски. Apple со камера разговараше со неколку такви луѓе, кои рекоа дека часовникот им помогнал да избегнат здравствени непогоди.