Јелена Карлеуша проговори за сексуалното малтретирање

Јелена Карлеуша проговори за сексуалното малтретирање

Српската пејачка откри дека е жртва на сексуално малтретирање и ги повика жените отворено да зборуваат на таа тема, да ги кажат своите трауматични искуства.

Проектот „#MeToo“, со кои жените се борат против сексуалните злоставувања, го освои целиот свет. Многу жртви кои дури сега собрале храброст отворено да зборуваат за своите трауматични искуства, а маѓу нив се наоѓаат и големи ѕвезди. Во оваа група се приклучиле и јавни личности од домашната јавност, вкључувајќи и Јелена Карлеуша.

Пејачката во интервју од неодамна изјави дека голем број жени во шоу бизнисот трпеле некаков вид на насилство, а меѓу нив е и она.

„Мислам дека буквално од мене па до сите останати жени во шоу бизнисот, секоја од нив има претрпено сексуално малтретирање. Не мора тоа да биде физичко злоставување, но е сексуално вознемирување на разни начини, па да ЕВЕ ПРВА СУМ ЈАС“, рече пејачката за интервју за Ексклузив, додавајќи дека она изградила таков став што мажите не се осудуваат даја вознемируваат повеќе.

„Јас сум жена која ги помина тие стравови и која сакала –  не сакала, морала да има машка енергија како на сцената, така и во животот, поради што мажите на тоа не се ни осудуваат, но постои и голем број жени кои ќутејќи го трпат тоа. Се додека се ќути околу тоа, ќе има и жртви. Една кога ќе проговори ќе се отвори Пандорината кутија и од неа ќе излезе буквално СЕ што се прикривало“, порача Карлеуша за крај.