Историска четвртина на кошаркарите на САД до 18 години

Историска четвртина на кошаркарите на САД до 18 години

Селекцијата на САД ја декласира Панама на шампионатот на Америка за кошаркари до 18 години.

Младите Американци славеа со 118:26. Неверојатен е податокот дека кошаркарите од Панама не постигнале ниту еден поен во првата четвртина. Овој период им припаднал на Американците со 43:0.

Првите поени Панамците ги постигнале во втората четвртина, а на полувремето предноста на САД била 70:8.

Во второто полувреме Американците го намалиле ритамот, постигнале 48 поени, а Панама дури 18, за конечни 118:26.