Инстаграм воведува нова опција

Инстаграм воведува нова опција

Инстаграм започна со додавање на некои нови опции.

Сега широко се лансираат „QR“ кодови со кои луѓето што се обидуваат да го најдат вашиот профил можат да го бараат преку која било апликација за камера што може да прочита „QR“ кодови.

Инстаграм сериозно ја сфаќа својата конкуренција, затоа редовно работи на подобрување на својата популарна апликација. Покрај најавата дека ќе спроведе имплементи за разговор од „Facebook Messenger“, сега имаме уште една вест поврзана со пребарување на профили. Секој профил ќе има свој „QR“ код, кој ќе можете да го снимите со која било апликација за скенирање на „QR“ код.

Без разлика дали сакате само побрзо да се поврзете со нови познаници или полесно да комуницирате со нови луѓе, „QR“ кодот ќе знае свесно да олесни многу сегменти на пребарување на профили. За да го најдете вашиот „QR“ код, само погледнете во менито за профили и започнете да ја користите оваа нова опција.