Инстаграм воведе највеќе промени во последниве години

Инстаграм воведе највеќе промени во последниве години

Инстаграм воведе најголеми промени од 2013 година, извести Independent.

Ова се две нови опции: Stories Highlights и Stories Archive кои помагаат да ги зачувате вашите приказни и видео клипови , наместо да бидат избришани како до сега по 24 часа.

Приказните што се зачувани во архивата ќе бидат видливи само за вас, додека не одлучите да се споделат, и Stories Highlights ќе биде место каде што може да се групираат приказни кои сакате да бидат видливи за вашите следачи.

Today we’re introducing two new tools to help you hold on to your favorite moments from Instagram Stories and share them in new ways that help you express yourself. Stories Highlights is a new part of your profile where you can show more of who you are through stories you’ve shared. And to help you build highlights, your stories will now automatically save into a private Stories Archive so you can easily relive them. Now you can group stories into highlights and feature them on your profile. To create a highlight, tap the “New” circle, choose stories from your archive, select a cover and give it a name. Your highlight will appear as a circle on your profile that can be played as a stand-alone story. Moving forward, your stories will automatically save to your Stories Archive. To see yours, tap the archive icon on your profile, then tap on any story to watch it. From there, you can add it to your current story, share it as a post or add it to a highlight on your profile. Only you can see your archived stories, and you can turn off auto-archiving at any time in your profile settings. To learn more about Stories Highlights and Stories Archive, check out help.instagram.com. Today’s updates are available as part of Instagram version 25 on iOS and Android. Video by @yelldesign

A post shared by Instagram (@instagram) on

„Во текот на минатата година, Instagram Stories станаа клучен начин на изразување, но вие не може да ги задржи за повеќе од 24 часа. Сега може да се група на значајни приказни, и да ги задржи на вашиот профил”, велат од компанијата.

Приказите треба автоматски да се складираат во архивата, каде што можете да ги видите, ако сакате, да ги додадете во нови приказни, да ги споделите како пост, или да ги ставите во Highlights.

Опцијата за автоматско складирање може да се исклучи.

Нови опции ќе бидат достапни за корисниците на телефонот со оперативните системи на iOS и Android.