Хју Хефнер останал без слух бидејќи не можел да се откаже од секс?

Хју Хефнер останал без слух бидејќи не можел да се откаже од секс?

Хју Хефнер, кој почина на 91-годишна возраст, го одржувал активниот сексуален живот со помош на вијагра.

Според неговите поранешни љубовници, близначките на Карис и Кристина Сеноно, тој оглувел на едно уво заради виаграта.

Тие додадоа дека за неговото губење на слухот ни најмалку не жалел.

Претпочитам да имам секс отколку слух.“

Студијата во 2011 година навистина докажа дека вијаграта нависина е поврзана со губење на слухот.

„SSHL е ретка состојба која предизвикува фрактура на внатрешната структура на увото и која може да доведе до трајно губење на слухот. Во 47 случаи, студијата открила дека губењето на слухот е поврзано вијаграта. Две третини од случаите се случиле 24 часа по земањето дрога ” – се вели во извештајот.