Хит десерт во облик на Covid-19

Хит десерт во облик на Covid-19

Ресторан во историскиот дел во Прага измислил десерт во форма на коронавирус кој веќе станува хит кај клиентите.

Креаторот на десертот, Олга Будник, рече дека идејата ја добила за време на пандемијата, пролетта.

„Најдов фотографија од вирусот на интернет и детално сфатив како да го направам десертот – како да направам шила, каква ќе биде бојата и го подготвив сето тоа“, изјави таа за Ројтерс.

Десертот е малку помал од тениско топче, со кора од чоколадо и прашина со спреј за путер од какао. „Шиците“ на вирусот се направени од бело чоколадо и суви малини. Внатре е пополнет со фстаци,со пире од малини и малина во центарот. Деликатесот е голем успех, со продажба од над 100 и секој ден и расте.