„Господар на прстените“ ќе биде наскапата серија во историјата

„Господар на прстените“ ќе биде наскапата серија во историјата

Наскоро ќе започне снимњето на серијата по мотивите на делото на Џ.Р.Р. Толкин, авторот на „Господар на прстените“ а на неа ќе бидат вложени огромни пари. За снимање на ова остварување е планирано да бидат потрошене дури милијарда долари.


Оваа серија ќе биде најскапа во историјата и ќе ја надмине серијата „Круна“ која чинела 100. милиони долари.
Новата серија на „Амазон“ и „Ворнер“ ќе се бави со случувањата кои претходат на првиот филм од триогијата „Господар на прстените“, „Дружина на прстените“, пишува newshub.
Ќе бидат снимени вкупно пет сезони, а сценариото ќе биде потполно оригинално. Дејствието се потпира на дејствието од остврувањата „Господар на прстените“ и „Хобит“.