Ѓорѓе Балашевиќ почина

Ѓорѓе Балашевиќ почина

Големито Ѓорѓе Балашевиќ почина вчера попладнето.

Тој беше лекуван на Инфективната клиника во Нови Сад поради воспалување на белите дробови. Неофицијално познатит пејач починал од КОВИД-19.Ѓорѓе остави зад себе дела од  цели 12 албуми со големи хитови кои не се забораваат. Во жал е целиот балкан како и поголемиот дел од светот каде што остави трага. Ѓорѓе Балашевиќ имаше 67 години.