Голема грешка правите што го полните телефонот преку цела ноќ

Голема грешка правите што го полните телефонот преку цела ноќ

Најголемата побарувачка во 21 век не е за финансиска или политичка моќ, туку едноставна – за електрична енергија!

Батериите на нашите телефони едвај траат до крајот на денот, и обично се откажуваат кога треба да повикаме некого – и уште полошо, треба да објавиме слика на Instagram.

И тогаш, откако ќе ги исцрпиме нашите телефони, ги оставаме на полнач цела ноќ. Сепак, постои добра причина зошто ова ќе направи повеќе штета отколку придобивките на вашата батерија.

Поврзувањето на вашиот телефон со електрична енергија преку ноќ ја намалува долготрајната способност за побрзо полнење на телефонот.

„Размислете, ако го полните телефонот навечер тоа значи дека тој е на полнач три до четири месеци годишно. И прозиведувачите да направат квалитетна батерија, тоа секако го намалува капацитетот на батеријата низ времето“ – рече Хатен Зејн, основачот на компанијата за бежично полнење Ossia.