Gisele Bündchen е модел со најмногу насловни страници на Vogue

Gisele Bündchen е модел со најмногу насловни страници на Vogue

Gisele Bündchen е бразилски модел, активистка за заштита на животната средина, авторка, актерка и деловна жена, родена на 20 јули 1980 година, која ги украси повеќето наслови страни на Vogue во изминатата деценија, дури 41.

Од 2001 година, таа е еден од најплатените модели во светот, а во 2002 година стана првата од трите бразилски моделки која постигна статус на супермодел.

Vogue и ја припишува заслугата на Gisele што стави крај на ерата на хероинските -шик модели во 1999 година и наместо тоа воведе секси, здрав изглед со облини и златен тен.