Гатусо одби да ја бара вината за поразот од Арсенал во судиите

Гатусо одби да ја бара вината за поразот од Арсенал во судиите

Џенаро Гатусо одби да ја бара вината за поразот од Арсенал во судиите на тој меч.

Судиите погрешија во 39. минута кога досудија непостоечки за домашниот тим.

И судиите се луѓе, можат да погрешат. Одбивам да зборувам за нив и да барам алиби. Горд сум на мојот тим – изјави Гатусо.

Неговите зборови со задоволство ги прифатија навивачите на Арсенал.