Фрапирачка листа на јавни личности чии компромитирачки фотографии се украдени од нивните смартфони

Фрапирачка листа на јавни личности чии компромитирачки фотографии се украдени од нивните смартфони

Хакерите успеаа да најдат пристап до ФБ профилите на неколку познати личности

Така е, хакерите ќе најдат пристап до кој било профил, сметка и лозинки до електронски уреди, бидејќи дневно испраќаат милиони спам-пораки на нашите мејл-адреси, социјални профили, интернет прелистувачи. Тие на „виртуозен“ начин се обидуваат да ги украдат нашите фотографии, лични податоци, контакти, документи… со една единствена цел – финансиска добивка. Затоа, заштитата на нашите електронски уреди, особено паметните телефони кои постојано ги користиме, треба да биде на ниво што ќе одговори на потенцијалните закани.

Покрај зголемената свесност од потенцијалните опасности кои демнат во сајбер просторот, Македонски Телеком воведе интегрирана услуга што го заштитува сообраќајот остварен преку интернет прелистувач.

Единственото безбедносно решение на пазарот нуди заштита на корисниците од злонамерен софтвер, вируси, крадење на лични податоци (фишинг) или хакирање. Услугата е едноставна и се активира со само еден „клик“ на интернет прелистувачот, односно страница што нуди активирање на услугата.

Telekom SafeNet на Македонски Телеком функционира без разлика на типот на уредот или оперативниот систем и не бара инсталирање на нов или ажурирање на постоечки софтвер или апликација на вашиот смартфон, таблет или лаптоп.

Корисниците на Smart, Magenta 1 и Magenta 1 Business мобилните тарифи можат да ја активираат услугата и да ја користат бесплатно до крајот на година. Останати корисници на пост-пејд мобилни тарифи со вклучен интернет имаат можност за бесплатен период од 4 недели, по што ќе може да ја активираат по цена од само 29 денари месечно.