Формула 1 добива нова патека

Формула 1 добива нова патека

Формула 1 и Мото ГП добиваат нова патека на листата за возење. 

Приватната компанија „Streammotorfire“ веќе го набавила градежното земјиште од 34 хектари каде ќе се гради автодромот, во Шпанија во Мората де Тахунхано. Се очекува во изградбата да бидат инвестирани 12 милиони евра. Патеката се очекува да се изгради до летото 2023 година.