Ford повлекува повеќе од 300 000 автомобили од пазарот

Ford повлекува повеќе од 300 000 автомобили од пазарот

После проблемите со акумулаторот во најновите возила на Форд, познатата автомобилска компанија одлучи да повлече повеќе од 300.000 возила од пазарот. Во последниве години, сè поголем број на сопственици се жалат на пожарите предизвикани од батерии што се наоѓаат во новите модели на Форд. Овие поплаки се однесуваат на моделите Mondeo, S-Max и Galaxy, а возачите велат дека постои проблем со електрониката што предизвикува батеријата да се исцеди и да запали.

Како резултат, Форд одлучи да повлече 322.000 возила кои биле на продажба помеѓу февруари 2014 и февруари 2019 година. Форд исто така рече дека ќе ги поправи веќе купените возила и ќе обезбеди безбедно и сигурно возење за своите потрошувачи.