Филм кој за 20 дена заработи повеќе од милијарда долари

Филмот Star Wars: The Last Jedi за помалку од три недели прикажување заработи повеќе од една милијарда долари.

The Last Jedi, моментално, е рангирана на 24 место на листата по заработка, со што досега се заработени 1,04 милијарди долари.

Меѓутоа, тек од 5ти јануари ќе почне да се прикажува и во Кина, па се очекува и поголема заработка.