Facebook со нова промена

Facebook со нова промена

Facebook  во последно време постојано развива промени, а овој пат корисниците ги изненади веста дека наскоро ќе започне со криење на бројот на лајкови.

Идејата според нив е да се спречат компарациите помеѓу корисниците и да се намали бројот на статии кои се бришат.

Instagram е првата социјална мрежа која веќе оваа опција ја тестира во повеќе држави во светот. А знаејќи дека имаат ист газда девете мрежи, останува да веруваме дока тоа и така ќе биде.