Еве колку Раста наплатува за песна

Откако сними и објави бројни хитови како Еуфорија и Случајно, не е ни чудо што неговите колеги се почесто бараат Раста да им ги компонира песните.

El Comandante Balkaton! #balkaton #bassivity

A post shared by STEFAN (@stefanrasta) on

А како изворот близок на раперот и продуцентот тврди, тој воопшто не е ефтин.

Раста стекна голема популарност меѓу колегите кога на својата сопруга Ана Николиќ и го сними албумот Лабилна, кој беше еден од најслушаните минатата година. Сите сакаат тој да им ги снима песните, а за таа услуга потребно е да се издвои дури 10 000 евра.

Многу пејачи и пејачки сакаат Раста да им направи песна, а тој за својата работа зема 10 000 евра. Ако со некој приватно се дружи тогаш ја спушта цената и до 8 000 евра. Поради фактот што на Ана и направи само хитови, многу сакаат да ги снимаат баш неговите хитови. Додека траеше летната сезона, тој најмногу ги полнеше клубовите во Црна Гора. Сите колеги сфаќаат дека слушателите го обожаваат тој звук – изјави изворот.

Balkaton Army! #balkaton #bassivity #gang

A post shared by STEFAN (@stefanrasta) on