Еве како безбедно да се возите во автомобил во време на пандемија?

Еве како безбедно да се возите во автомобил во време на пандемија?

Возењето со едно или повеќе лица во автомобил е една од најризичните работи што можете да ги направите кога станува збор за пренесување на коронавирус бидејќи тоа е тесен и ограничен простор

Дури и ако сите патници носат маски, најситните честички може да се најдат во воздухот.

„Не е важно дали сте на отворено, бидејќи честичките веднаш се разредуваат. Но, ако сте во затворен простор како автомобил, тие честички можат да останат во кабината и да се акумулираат во воздухот“, изјави за Бизнис инсајдер, Варгазе Матаи, физичар од бостонскиот Универзитетот Масачусетс.

Матаи, заедно со колегите од Универзитетот Браун, истражуваа како ситни честички се движат низ кабината на возилото во различни варијанти на вентилација. Не е изненадувачки што нивната симулација, објавена во списанието Science Advances, покажа дека отворањето прозорци е најефективниот метод за расчистување на потенцијално наполнетите вируси честички од автомобилите.

Кога сите прозорци биле затворени, меѓу осум и 10 проценти од честичките што едно лице ги издишало може да стигнат до патникот. Тој број падна на само 0,2 до два проценти кога сите четири прозорци беа отворени.


Се разбира, на студен зимски ден, отворањето на сите прозорци не е најпрактична опција, па авторите експериментираа со различни варијанти и излегоа со некои предлози.

Нивната симулација се засноваше на возење на Тојота Приус со брзина од 80 км / ч со возач на предната лева страна и еден патник на задното десно седиште. Резултатите се сметаат за валидни за сите видови автомобили, но при помала брзина, веројатноста за вдишување на заразени честички се зголемува.

Најдобрата вентилација, ако не можат да се отворат сите прозорци, е обезбедена со комбинација на отворен прозорец спроти возачот (напред десно) и патникот (задниот лев дел).

Во автомобил во движење, свеж воздух обично тече низ задното стакло и излегува напред, објаснува Матаи. Отворањето на прозорците од спротивните страни на оние во автомобилот, покрај тоа што им овозможува на честичките да излезат, создава прилив на воздух што ги одделува возачот и патникот. Матаи забележува дека само отворањето на прозорците нема да биде од голема корист. Тој вели дека би било добро да ги спуштиме барем на половина.

На крај, тој посочи дека дополнителната вентилација во автомобилот не е замена за другите мерки за превенција како што се носење маски, миење раце и дезинфекција на заеднички простории.