Едноставни јога вежби за рамен и тониран стомак

Едноставни јога вежби за рамен и тониран стомак

Ако сте едни од оние кои решиле да ја покажат својата завидна фигура на плажа ова лето, тогаш сигурни сме дека веќе некое време сте во активна форма. Почетокот на јуни е вистинско време да пронајдете едноставни и во исто време ефективни вежби што ќе дадат резултати за кратко време, а тоа најдобро го нудат јога вежбите.

Да се ​​има рамен и цврст стомак е сон на скоро секоја жена, а покрај тоа што естетски е пријатно за око, рамниот стомак во голема мерка придонесува за здраво држење на телото и стабилизација на долниот дел на грбот. Ако некогаш сте вежбале , веројатно веќе сте забележале колку е важна јачината на торзото за успешно работење, но и за целокупното физичко здравје и слободно движење. И покрај популарното мислење дека е неопходно да се извршат многу напорни и долготрајни вежби за зајакнување на торзото, бројни „јоги“ го докажуваат токму спротивното. Со лесни јога вежби, можете да ги зајакнете не само стомачните мускули, туку и подлабоките стомачни мускули, кои ви овозможуваат стабилност при вршење разни позиции на рамнотежа. Затоа подолу издвоивме пример за одлични вежби со кои лесно ќе ги започнете стомачните мускули, а кои, со диетално богата диета, ќе дадат резултати многу брзо!