Ед Ширан го прекрши кралскиот протокол

Ед Ширан го прекрши кралскиот протокол

Несериозниот гест на популарниот пејач Ед Ширан за време на доделувашето на МБЕ наградите во Бакингемска палата предизвика големо медиумско внимание.

26-годишниот пејач ја држеше раката на принцот Чарлс за време на доделување на наградата, што е во спротивност со правилата на британската монархија, според која секој физички контакт со членовите на кралското семејство е строго забранет, освен кога се ракува.

И покрај овој пропуст, пејачот се чини дека пејачот добро поминал, пишува Independent.

“Тој ме праша дали моите албуми сеуште се продаваат добро и му реков дека следниот ден имам концерт во Њујорк. Тој беше многу изненаден кога дозна дека летот ме чека веднаш по церемонијата”, рече тој.