Дваесет мали туристички градови во светот

Повеќе од 300.000 читатели на престижниот американски магазин за животен стил Condé Nast, посветени на патување, избраа топ 20 мали градови – туристички дестинации во светот.

20. Ерусалим, Израел

19. Даблин, Ирска

Image result for duBLIN
18. Пуерто Ваљарта, Мексико


17. Венеција, Италија

16. Прага, Чешка

Image result for prague
15. Севиља, Шпанија

Image result for SEVILLA
14. Стокхолм, Шведска
13. Берген, Норвешка

Image result for БЕРГЕН
12. Единбург, Шкотска

Image result for edinburgh

11. Копенхаген, Данска

Image result for copenhagen

10. Лисабон, Португалија

9. Келн, Германија

Image result for keln

8. Квебек Сити, Канада

Image result for quebec city

7. Нирнберг, Германија

Image result for nuremberg

6. Салцбург, Австрија

Image result for salcburg

5. Луцерн, Швајцарија

4.Бриџ, Белгија

Related image
3. Фиренца, Италија

Image result for florence
2. Викторија, Канада

1. Сан Мигел де Аљенде, Мексико