Документарецот за Бил Гејтс откри нова тајна за неговиот успех

Документарецот за Бил Гејтс откри нова тајна за неговиот успех

Честопати се прашуваме што ги прави успешните луѓе различни од „другите“, што прават подобро и поинаку. Одговорот на ова прашање, се разбира, не е ниту едноставен, ниту еднаков за сите лица, но една од работите што успешно извршните директори на големите компании често ја истакнуваат е читањето книги.

Тие честопати се обидуваат да читаат барем еден час на ден, и колку е важно читањето за ко-основачот на Мајкрософт и еден од најбогатите луѓе во светот, Бил Гејтс, се учи во документарецот кој неодамна беше достапен на Netflix.

Документарниот филм ја открива и неговата голема љубов кон книгите и читањето, а веќе во првите сцени е прикажана торбата на Гејтс, која содржи десетина книги на различни теми како наука, технологија, вакцинација, енергија и др. што Бил ја носи со себе кога патува.