Џони Деп пристигна во Белград

Џони Деп пристигна во Белград

Познатиот холивудски актер Џони Деп пристигна во Белград за да го сними филмот “Минимата” во режија на Ендру Левитас, потврди Танјуг.

Претходно, директорот на куќата “Work in Progress” – Александар Тадиќ, рече дека снимањето ќе трае седум недели, поминувајќи една недела на црногорското крајбрежје.

“Почнуваме со подготовки и наоѓаме локации. Дел од сетот ќе мора да биде изграден во студиото, бидејќи тоа е специфичен период и акцијата делумно се случува во Њујорк, а делумно и во Јапонија “, рече Тадиќ за Танјуг.

Тадиќ сé уште не знае дали ќе биде ангажиран некој од српските актери, но тој вели дека ретко се снима странски филм во Србија, без ангажирање на домашни актери и дека за филмот Minimata 80 проценти од тимот ќе биде локален персонал.

Деп беше во Белград за прв пат во 1992 година, кога дури засвири со „Партибрејкерс“, а потоа дојде во 2010 година во посета на Емир Кустурица во Мечавник.