Џенифер Лоренс ќе глуми во новиот филм Mob Girl

Џенифер Лоренс ќе глуми во новиот филм Mob Girl

Џенифер Лоренс ќе глуми во новиот филм на Паоло Сорентино – Mob Girl, заснован на вистинска приказна.

Оригиналната приказна е на новинарката Тереза Карпентер, која 1992 година за неа доби и Пулицерова награда. Се работи за девојка што работела за њујоршката мафија, а потоа станала полициски доушник.

Џенифер  Лоренс ќе глуми и ќе го продуцира филмот што сè уште е во фаза на претпродукција.