Џејда Пинкет Смит одговори на обвинувањата дека е во секта

Џејда Пинкет Смит одговори на обвинувањата дека е во секта

Џејда Пинкет Смит ги демантираше зборовите на колешката Леа Римини дека е член на Сајантолошката црква, една од најбизарните верски секти на светот.

Наместо тоа, на Твитер напиша дека верува во човечката добрина.

Вил не сум го видела никогаш во црква, додека Џејда секогаш е во Центарот за познати личности – изјави таа.

По ова Џејда се огласи со порака дека верува во сите вери но дека не е член во ниедна црква.

Верувам во човечката добрина и мислам дека секој од нас има право да одлучи што е, а што не е. Никој друг ја нема таа моќ – напиша таа.