Десет филмови од 2007 година кои го обележија 21 век

Некои од најкритичните и највлијателните филмови на 21 век беа создадени во 2007 година, пишува ју ес еј тудеј. Оваа страница издаде листа од десет филмови кои денес не можат ни да ги споредат.

10. Once

9. Atonement

8. Persepolis

7. Zodiac

6. Before the devil knows you’re dead

5. Into the wild

4. Juno

3. The diving bell and the butterfly

2. There will be blood

1. No country for old men