Данска повторно Светски ракометен првак

Данска повторно Светски ракометен првак

Данска ја победи Шведска со 26:24.

Данска повторно е Светски ракометен првак за 202о година, исто како и претходната 2019-та.  Голем придонес во победата даде и голманот Ландин со 15 одбрани.