Дали полнач за мобилен телефон може да предизвика пожар?

Мора да сте слушнале за приказните дека полначите за мобилни телефони зрачат кога се вклучени во струја.

Полначите приклучени на електрична мрежа не можат да ви наштетат во таа смисла, но сепак постојат одредени ситуации во кои може да ви го загрозат животот.

Прегревањето на полначот може да предизвика пожар.

Ризик преставуваат полначите кои ги набавуваме по ниска цена.

Затоа е најдобро е да не се оставаат вклучени во електрична енергија без надзор.