Дали би сте се занишале на 400 метри височина?

Дали би сте се занишале на 400 метри височина?

Љубителите на природата, високите планини и длабоки кањони, но и адреналинот секако ќе биде од интерес атракцијата во Колорадо во текот на големио кањон. Сепак, не е познато како Големиот Кањон, но исто така е многу спектакуларно.

Glenwood Canyon се протега на 20 километри околу реката Колорадо во западниот дел од државата со истото име. Ѕидовите кои го опкружуваат се високи и до 400 метри, а над тоа поставена е една нишалка на која може да се занишате, а ако не умирете од страв, ќе уживате во спектакуларен поглед на долината и околните Glenwood Springs.

Нишалката Giant Canyon се наоѓа на 396 метри надморска височина, а со тоа и повисоки од оние за кои сме слушнале.

 

Одеднаш може да се возиat 4 лица, како и да се движат нагоре, мора да се исполнат одредени правила. Мора да бидат најмалку 1,2 метри висина, а максималната тежина на лицето не смее да надминува 360 килограми.

Пред возење потпишувате документи во кои организатор решава секаква одговорност во случај на несреќи.

Во ова чудо може да се постигне до 80 километри на час.