Преку запалив мраз до нов вид на енергијаМобилни и технологија

Преку запалив мраз до нов вид на енергија

Откога започнала индустријализацијата на јагленот, поголемиот дел од енергијата светот ја произвел од фосилните горива, кои се еден од најголемите…

”Најглупавата” апликација на светот превземена 7 милиони патиМобилни и технологија

”Најглупавата” апликација на светот превземена 7 милиони пати

Апликацијата е од 16мај откако е лансирана превземена е од 7милиони луѓе од Apple и PlayStore. Иако не ја превзеде…

Iron Man летечко оделоМобилни и технологија

Iron Man летечко одело

Филмовите за супер-хероите не научија дека се е возможно. Така, за наша среќа, а благодарение на новата технологија секој еден…

Трамп инсталира само една апликација на својот iPhoneМобилни и технологија

Трамп инсталира само една апликација на својот iPhone

Откако претседателот на Америка Доналд Трамп некое време користеше паметен телефон што работи на Андроид, од неодамна мораше да го…

Омилен паметен телефон не е iPhone 7Мобилни и технологија

Омилен паметен телефон не е iPhone 7

Неодамна објавените резултати од анкетата за задоволството на американските купувачи на паметни мобилни телефони (ACSI) покажаа дека најомилени се мобилните…

Asus го претстави најтенкиот лаптоп на светотМобилни и технологија

Asus го претстави најтенкиот лаптоп на светот

Компанијата Asus во понеделникот го претстави својот нов модел на преносен компјутер ZenBook Flip S, најтенкиот лаптоп на светот. Неговата…