Bugatti забрзува до 420 километри на час

Bugatti забрзува до 420 километри на час

Иако во Bugatti велат дека максималната брзина не е важна, не го кријат фактот дека Chiron може да достигне брзина 420 километри на час.

Откако ќе ја видите леснотијата со која тоа го праив јасно е дека може многу побрзо, веројатно побрзо и од Koenigsegg.

Во снимката ќе видите како Bugatti забрзува на патека во Флорида, долга 4,3 километри. Откако ќе достигне 160 километри на час тргнува во лов за максималната брзина.