Британците полудеа поради полуголата актерка на националната телевизија

Британците полудеа поради полуголата актерка на националната телевизија

Аманда Холден, актерка и една од членовите на жирито на емисијата Британија има талент, ги шокираше гледачите со својот изглед.

Нејзиниот фустан со рез до папокот стана најконтраверзната работа на британската телевизија.

Британксата агенција доби 216 тужби на фустанот во првите 48 часа од прикажувањето на емисијата во Јуни.

Фустанот чини 11.250 фунти, а тужбите продолжија да пристигнуваат и наредните три месеци од прокажување на епизодата. Вкупно стигнаа 663 тужби, најмногу оваа година.

Аманда не се огласи, ниту и се извини на јавноста поради ова.