Блогерка обвинета за споделување лажни фотографии

Блогерка обвинета за споделување лажни фотографии

Блогерката Амелија Лиана е обвинета дека споделува лажни фотографии од места кои не изгледаат така во реалноста.

Ова го забележаа нејзините следбеници на Инстаграм кога сподели фотографија од неа направена во Рокфелер центарот во Њујорк, но на фотографијата не се гледа Кулата на слободата која инаку е дел од оваа глетка на Њујорк.

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-04.jpg

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-03.jpg

Ескпертите од The Times потврдија дека блогерката искористила стара фотографија од Њујорк и со помош на компјутерска програма и таа е на фотографијата.

Другата фотографија која крена прашина е фотографијата пред Таџ Махал. На оваа локација секогаш е преполно со туристи, но на фотографијата на Амелија нема ниту еден човек, а изменети се и некои други делови.

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-05.jpg

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-02.jpg

Мета на критики на нејзините следбеници на Инстаграм се и фотките на кои Амелија држи сладолед кој воопшто го нема да се купи на тие места.

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-06.jpg

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-07.jpg

Блогерката редовно споделува фотографии на кои може да се забележи дека има корекции или изгледаат нереално.

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-08.jpg

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-09.jpg

poznata-blogerka-obvineta-deka-spodeluva-lazhni-fotografii-10.jpg

Амелија изјави дека обвинувањата се невистинити и дека никогаш немала цел да им прикаже нешто лажно на нејзините верни следбеници.