Бијонсе е најскапиот платен артист за минатата година!

Бијонсе е најскапиот платен артист за минатата година!

Billboard ја прогласи Бијонсе за најскапо платен артист за минатата година, благодарение на нејзиниот албум „Lemonade“, кој и донесе неверојатна заработка.

Имено, таа заработила импресивни 61 милион долари, што е за 20 милиони повеќе од Guns N’ Roses. Само од минатогодишната светска турнеја, Бијонсе заработила 54 милиони долари, 1 милион од реклами, 2 милиони од емитување, а 4 милиони долари од продажби.