Бела Хадид цензурирана од Инстаграм

Бела Хадид цензурирана од Инстаграм

 Бела Хадид  често објавува фотографии на социјалните мрежи.

Пред некое времетаа имала непријатно искуство што предизвикало јавно да ги преиспита нивните правила.

Имено, таа се пожали дека е цензурирана од Инстаграм затоа што во една од последните објави, посветена на нејзиниот татко Мохамед, ја спомна Палестина, која е негова татковина.

„Инстаграм ја отстрани мојата приказна во која ја напишав – татко ми и неговото родно место Палестина – со фотографија од неговиот американски пасош. Кој дел од гордоста со родното место на татко ми е насилна, насилна, вознемирувачка или голотија? Зошто е ова против правилата? Зар не треба да бидеме Палестинци на Инстаграм? За мене, тоа е злоупотреба. Вие не можете да ја избришете историјата со замолчување на луѓето. Тоа не функционира на тој начин“.