Видео: Со шминка до Мона Лиза!Занимливости

Видео: Со шминка до Мона Лиза!

Постои причина зошто некои луѓе се нарекуваат мајстори на шминката. Ако некогаш сте се сомневале во уметничка вредност на шминката…

Фотографија | Убавината на океанотЗанимливости

Фотографија | Убавината на океанот

Страста за океанот е евидентна во работата на Флоријан Грут, фотограф од Рокебрун Кап Мартин во Франција. По извршувањето на…

Фотографија | Човековата природаЗанимливости

Фотографија | Човековата природа

“Во нашата природа” е мек потсетник дека ние не сме ниту одвоени ниту супериорни во однос на Природата; ние сме…

Фотографија | Патувањата на еден архитектЗанимливости

Фотографија | Патувањата на еден архитект

Архитект во обука и желба за авантура, Карл Шакур, ги доловува спектакуларните пејзажи на светот за време на секое патување.…

Воодушевувачки фотографии од Дубаи и Абу ДабиЗанимливости

Воодушевувачки фотографии од Дубаи и Абу Даби

Калид Ал Хамади е инженер кој со својот апарат ги документира урбаните пејзажи и архитектурата во Дубаи и Абу Даби.…

Фотографија | Урбаната убавина на Хонг КонгЗанимливости

Фотографија | Урбаната убавина на Хонг Конг

„24 часа Хонг Конг“ е воодушевувачки серијал на Карл Хаб. Преку неговиот објектив, фотографот ни покажува контраст на овој интеркултурен…

Патување низ NavajoЗанимливости

Патување низ Navajo

Воодушевувачки фотографии на Jesse Echevarria кои ги направил за време на неговото патување низ Navajo. Уживајте!    

Воодушевувачки подводни фотографииЗанимливости

Воодушевувачки подводни фотографии

Кога се вратил на нуркање пред неколку години, францускиот уметнички директор со седиште во Лион Лоран Фергес, имал идеја да…

Доминиканската Република како совршено место за одмор!!!Занимливости

Доминиканската Република како совршено место за одмор!!!

Францускиот блогер Бруно Малтор е познат по своите фотографски серијали кои ги прави ширум светот. Неодамна тој отпатува за Доминиканската…

Pink Zebra е најновиот ресторан во ИндијаЗанимливости

Pink Zebra е најновиот ресторан во Индија

Ресторан “Pink Zebra”, кој се наоѓа во областа Сваруоп во Канпур, Индија, беше дизајниран од архитектурното студио Ренеса. Ова место…