Ауди го престави новиот ѕвер за 2020 година

Ауди го престави новиот ѕвер за 2020 година

Ауди Q8 во моментов е најатрактвиниот модел на СУВ на германскиот производител , а се очекува и новиот RS модел.

Ауди најави шест нови модели на РС ова лето, а до сега  откри неколку детали од пет од нив. Местото на шестиот е зачувано, веројатно само за Q8. И за да ги задржи нетрпеливите обожаватели да не чекаат да ги полнат џебовите, еден угледен тјунер се погрижи и понуди вистински дизел ѕвер.

Audi SQ8 TDI не е ништо друго освен скромен автомобил. Дури и во однос на 2440 кг со возач од 75 кг, тешко дека ќе се види во такво опкружување, какво што приреди тјунерот на Алпите. Под хаубата е моќен 4,0 твин-турбо V8 со 435 КС и 900 Nm, но по интервентните подесувања, испорачува повеќе, дури 520 КС и 970 Nm.

За повеќе детали, погледнете го следново видео