Apple потврди дека постои проблем во iPhone 8

Apple потврди дека постои проблем во iPhone 8

Apple потврди дека iPhone 8 има проблем со квалитетот на звукот на телефонот, како и дека работат за да го решат проблемот.

На iPhone 8 е тестирање на сите оние кои се занимаваат со технологија овие денови, но ниту еден од нив не рече дека телефонот има проблем со пукање на звукот во слушалките.

Сепак, корисниците кои веќе го купиле телефонот се пожалија на Apple, кој призна дека проблемот постои.

Во изјавата за јавноста, тие рекоа дека е засегната само “ограничена мала серија на уреди” и дека “решението беше во форма на надградба на софтверот во изработка”, според извештајот на медиумската компанија “The Verge”.