Андреа Пенезиќ најави завршување на својата професионална кариера

Андреа Пенезиќ, која што настапува во редовите на македонскиот женски ракометен првак Вардар на крајот на сезоната најави завршување на својата професионална кариера.

Пенезиќ која што има 32 години, најави дека ова е нејзината последна сезона и дека од јуни ќе се посвети на семејството и студиите.