Анадолу Ефес остана без победа

Анадолу Ефес се единствените без победа по 5. коло во Евролигата.

Гостите до победата стигнаа откако последниот период го добија со 26:15 и негативата од шест поени по третиот период ја претворија во позитива.

Петтиот пораз во серија може набрзо да донесе и отказ за тренерот Велимир Перасовиќ на клупата на турскиот тим.