Ал Пачино во главна улога во „Ирецот” на Мартин Скорсезе

Ал Пачино во главна улога во „Ирецот” на Мартин Скорсезе

Престојниот мафијашки еп на Мартин Скорсезе , „Ирецот”, ја раскажува вистинската приказната за платениот убиец Френк Ширан (Роберт Де Ниро) и неговата конфронтација со лидер на синдикатот на поранешниот Тимстерс, Џими Хофа (Ал Пачино), чие нерешено исчезнување многумина го препишуваат на Ширан.

Како што претходно беше објавено, филмот вреден повеќе од 140 милиони долари ќе користи CGI технологија од „Индустриска светлина и магија” за да ги подмлади Де Ниро и Пачино, кои ќе ги играат ликовите во различни фази од нивниот живот. Тоа е ризичен потег, но остануваме внимателно оптимистични.

За време на неодамнешниот настап кај Бил Симонс, Пачино разговараше за искуството на снимањето, кога на 77-годишен човек му е дадена задача да го глуми Хофа на возраст од 39 години.

“Го глумев Џими Хофа на возраст од 39 години, сега тоа го прават на компјутер”, изјави Пачино. “Поминавме низ сите оние тестови и работи … Некој ќе ми пријдеше и ќе ми рече:” Ти имаш 39 години “. [Се сеќавате] на некој мал дел како било да имаш 39 години, а вашето тело се обидува да се приклони кон тоа и да мисли дека тоа е вистина. Тие ве потсетуваат на тоа. ”

Тој, исто така, разговараше за тоа како биле снимени сцени со компјутери монтирани од страните на камерите, и биле програмирани да ги снимаат актерите на различна возраст. Предвидениот резултат е да ќе се појават физички трансформирани во секој кадар. Ќе видиме како ќе изгледа сето тоа следната година, кога филмот ќе излезе на Нетфликс.

Во „Ирецот” се појавуваат и Џо Пеши, Харви Кејтл, Боби Канавале, и Екшн Бронсон. На која возраст ќе бидат останатите сè уште не познато.