Airbnb направи листа од најпопуларните градови за 2019

Airbnb направи листа од најпопуларните градови за 2019

Не знаете каде да одите на патување!? Airbnb е тука да помогне во донесувањето на одлуката со нивниот список со најдобрите 19 дестинации за 2019 година. На врвот на списокот е Каикура (Нов Зеланд), по што следат Ксиамен (Кина) и Пуебла (Мексико).

Компанијата Airbnb  состави список на дестинации според внатрешните податоци што покажуваат зголемување на резервациите на клиентите, пребарувањата и „списоците со желби“ направени во 2018 година за 2019 година во однос на оние направени во 2017 година за 2018 година.

Крајбрежниот град Каикура, водечки локалитет на Нов Зеланд, беше погоден од земјотрес со јачина од 7,8 степени во 2016 година, но од тогаш доживеа пораст од 295 % во резервациите и пораст од 210 % во пребарувањата.

Втор на списокот на Airbnb е Ксиамен, пристанишен град во Кина кој забележа зголемување од резервации за 238 проценти.

1. Каикура, Нов Зеланд
2. Кјамен, Кина
3. Пуебла, Мексико
4. Нормандија, Франција
5. Great Smoky Mountains, САД
6. Провинција Буенос Аирес, Аргентина
7. Акра, Гана
8. Мозамбик
9. Outer Hebrids, Шкотска
10. Префектура Вакајама, Јапонија
11. Планини Катскил и долината Хадсон, САД
12. Санта Катарина, Бразил
13. Батуми, Џорџија
14. Винипег, Канада
15. Пондикери, Индија
16. Узбекистан
17. Калабрија, Италија
18. Андалузија, Шпанија
19. Тајван