Абрамович го донесе четвртиот руски интернацоналец во својата историја!

Абрамович го донесе четвртиот руски интернацоналец во својата историја!

Роман Абрамович дефинитивно не се откажува од Челси иако последните месеци клубот го води од Израел.

По Карин, Смертин и Жирков, клубот го донесе четвртиот руски интернацоналец во својата историја. Станува збор за Александар Головин од ЦСКА за кого сините ќе платат 30 милиони евра, десет повеќе од сумата што ја нудеше Јувентус.

Головин одлично се претстави на Светското првенство во Русија иако беше интересен за европските гиганти уште пред неговиот почеток.