7 работи поради кои жалиме кога сме мамурни

7 работи поради кои жалиме кога сме мамурни

Последиците од преголемата конзумација на алкохол и мумурлук, кој не следи не се само физички. Често како последица се јавува и жалење поради други работи кои го следат пијанството.

Не само што луѓето тросат повеќе пари на мрсна, калорична и не здрава храна кога се под дејство на алкохол, туку прават и некои озбилни работи поради кои веќе утрото се каат.

Резултатите од истражувањето обезбедени од Circle, сопственик на истата апликација за исплата, покажаа дека овие седум работи се најчесто предизвикани од фактот дека наредниот ден, по пијанството, е најважно:

1. Премногу потрошени пари

2. Повраќање поради премногу пијалоци

3. Паѓања и повреда

4. Објави на социјалните мрежи за време на пијанството

5. Едновечерна врска

6. Испратените порака до поранешна девојка / поранешно момче

7. Прв во тепачка.